2008/07/08

TÁBOR + IMATÉMA JÚLIUS 20-RA

A 48. Tábori Konferencián jártunk a hét végén. Erről , illetve ezzel kapcsolatban a gyülekezeteinkről, missziónkról írok e blog oldalain néhány napig. Azért is, mert máris kaptam két e-mailt, amelyben azt kérdezik testvéreink az óhazából, hogy miért is imádkozzanak 20-án, vasárnap az imaórán? Az Áhítatot használó gyülekezetek imaóráin ugyanis ez lesz az imatéma: Adjunk hálát és könyörögjünk az Észak-Amerikai Magyar Baptista Szövetségben folyó lelki munkáért! (Ézs 61:9)
A tervem a következő:
Ma megkeresem és mindjárt ide másolom a februári MABAVISZ napra az Evangéliumi Hírnökben közzé tett, Szabó István testvér által írt anyagot.
A következő 3-4 napon pedig a a tábori konferenciáról írva ajánlom majd figyelmetekbe a gyülekezeteinket, missziónkat, kezdve a vendéglátó gyülekezettel.
Arra viszont máris kérlek benneteket, hogy a tegnap kezdődött és 10 napig tartó Rámai Nemzetközi Magyar Baptista Táborozásért könyörögjetek – folyamatosan, minden nap. 56 van együtt a rámai táborban, közöttük 15 Magyarorságról, 2 Erdélyből és egy-egy a Délvidékről, Kárpátaljáról és a Felvidékről. A következő 10 napig lehetne mindennapi imatémánk ez - ne várjunk vele huszadikáig!

AZ AMERIKAI SZÖVETSÉG BESZÁMOLÓJA

Szeretettel köszöntünk a MABAVISZ 2008-as vasárnapján, amikor együtt és egymásért imádkozunk, hálaadással és könyörgéssel járulunk mennyei Atyánk trónusához.

Köszönjük a 2008-as ÁHÍTAT fedőlapjára helyezett fényképeket, melyből most már minden olvasó tudja, hogy ez az év a mi Centenáriumi évünk. Július 18-20 között a Wheaton-i Billy Graham Center-ben tartjuk ez évi konvenciónkat és jubileumi ünnepünket.

Szövetségünkben 10 gyülekezet/közösség működik, ahol még a magyar nyelvet használják. Ezekben 9 aktív lelkipásztor működik. Egy gyülekezet lelkipásztor nélkül van (Toronto). Külmisszionáriusunk, Füredi Kamilla testvér Sierra Leone-ban bibliaiskolát szervez és vezet. Három ifjú bibliaiskolában, teológiai szemináriumban tanul.

Detroiti testvéreink ugyancsak 100 évre tekintenek vissza ebben az évben. Március 9-én Detroitban jubileumi ünnep lesz, tekintettel arra, hogy a szövetség vezető bizottságai ott tartják évközi gyűlésüket azon a hétvégén. Július 7-16 között a Ráma Táborban Nemzetközi Ifjúsági Tábort szervezünk, melyre a tagszövetségek gyülekezeteiből és a szórvány gyülekezetekből egy ifjúsági csoportot várunk. Az észak-amerikai fiatalokkal együtt töltik el ezt az alkalmat, s azután Chicagóban részt vesznek a centenáriumi ünnepen.

Kérjük az imatámogatást a következőkért:
Szövetségünk 100 éves ünnepéért, Isten vezetéséért a jövőben;
A detroiti jubiláló gyülekezetért, lelkipásztoráért;
A torontói gyülekezetért és egy jövendő lelkipásztorért;
A Nemzetközi Ifjúsági Tábor szervezőiért és résztvevőiért;
Gyülekezeteink lelki és számbeli növekedéséért;
Lelkipásztoraink hatékony szolgálatáért;
Teológiai hallgatóinkért.
Beküldte: Szabó István főtitkár
Észak-Amerikai Magyar Baptista Szövetség

No comments:

Followers