2008/07/09

TÁBOR, TORONTÓ

A Rámai Magyar Baptista Tábor a torontói gyülekezeté. 1960-ban vásárolták meg ezt a Torontótól 150 km-re, északra fekvő helyet, s a következő évben már konferenciát is rendeztek ott. Ez a mostani a 48-dik Bibliai Konferencia volt. (Tábornyitó konferenciának is szokták nevezni, mert ez az első nyári alkalom, s az utolsót -szeptember első hétvégén- táborzárónak.)
Cserepka János akkori lelkipásztor az elöljárósággal egyetértve kereste és találta meg ezt a Couchiching to melletti telket.
A gyülekezet tagjainak nem kis feladat a tábor fenntartása és üzemeltetése. Az utóbbi időben a szövetségünk is jelentős segítséget nyújt a táborozásokhoz. Pl. lehetővé tette, hogy egy új, kétszintes épületet építsenek testvéreink a régi étkező helyén.
Cserepka testvért Viczián János, Gerő Sándor, Herjeczki Géza, Dan László lelkipásztorok követték a torontói gyülekezetben. Jelenleg nincs lelkipásztoruk.
Ennek ellenére nagy feladatokat vállaltak magukra ezen a nyáron is.
Megszerveztek a bibliai konferencia előtt egy gyermektáborozást, ahol kb. harminc 13 éven aluli gyermek vett részt gyülekezeteinkből.

Lebonyolították a Bibliai Konferenciát, ahol a várakozásnál is nagyobb volt a részvétel. Szombaton és vasárnap kétszázan, illetve annál is többen voltak jelen. A három istentiszteleten teljesen megtelt a tábori kápolna (melyet Viczián János tv. idejében, 1975-ben építettek és adtak át a szolgálatnak.
Imádkozzunk a Torontói Gyülekezetért – rendeljen pásztort melléjük a gyülekezetek Ura, s adjon segítséget, erőt a szolgálatot végző hűséges tagoknak, ébressze, erősítse a megfáradtakat, csüggedteket, bizonytalanokat. Imádkozzunk a fiatalokért.
Imádkozzunk a táborban most folyó nemzetközi ifjúsági táborozásért – a közel 60 fiatalért, és azokért, akik ellátásukról gondoskodnak. Többször fognak utazni, kirándulni is a fiatalok, kérjük, hogy őrizze meg őket utaikban az Úr.
Megpróbálok mellekelni ide egy képet is, hátha sikerül. (Még nincs benne gyakorlatom.)


Képszöveg: A hosszú utazás után is frissel ébredő fiatalok egy része, hétfőn reggel, fél 10-kor.

Ha nincs kép, akkor nem sikerült beillesztenem. Majd máskor.

No comments:

Followers