2008/07/10

TÁBOR / CLEVELAND, DETROIT, CHICAGO



A Torontótól 150 km-re lévő tábor Detroitból 6, Clevelandból 7 óra alatt és Chicagóból kb. 10 óra alatt érhető el – autón. Vagyis, nem olyan egyszerű oda jutni - idő, nem kevés üzemanyag is szükséges hozzá. Ez utóbbi pedig egyre drágább lesz nálunk is, nem csak Európában. (A mi 4.15 / Gallonunk a legolcsóbb egyenlőre.)

Általában már pénteken megérkeztek a vendégek, a távolabbiak mindenképpen, de a szállás szűke miatt többen csak szombat reggel indultak útnak – közöttük mi is. Ebédeltek éppen amikor megérkeztünk. Tele volt a tábor, jóllehet ezúttal sokan nem jöhettek el, mert a chicagói, két hét múlva kezdődő jubileumra is kell szabadság és benzinre, meg részvételre való.

Oláh testvérnő beszámolóját fogom ide másolni, melyből a szombati napról képet kaphat aki olvassa.

Az említett 3 gyülekezetből közel 60-an voltunk. Imádkozzunk a clevelandi, a detroiti és a chicago-i gyülekezetekért! Aránylag „közel” vannak egymáshoz. Szeretik egymást, időnként meg is látogatják egymást, vagy találkoznak, mint ahogy itt a táborban is. De az a 6-8 óra távolság eléggé megnehezíti a közösség ápolását.
Imádkozzunk az utazásokért is. Az ifjúsági találkozóról pl. több autóval szállítjuk majd át a fiatalokat Chicagóba. Az is legalább 10 órás út lesz.

A 48. RÁMAI TÁBORI KONFERENCIA

A táborban ezen a hétvégén kellemes meglepetésben és nem várt áldásokban volt részünk. Meglepetést főleg a nagy létszám okozott, mert előzőleg sajnálattal gondoltunk arra, hogy ez évben sokan hiányoznak majd készülve a hosszú chicagói útra. Igaz, hogy sokan nem jöhettek el emiatt, de teljes létszámban itt voltak még a gyermektáborozás résztvevői, és részben megérkeztek az ifjúsági táborozók is. Örömmel üdvözöltük azontúl a régi, hűséges konferenciázó testvéreket is. Szombat estére minden szállás megtelt (az épületeken kívül 10-12 sátor is), de nagy örömünkre megtelt a kápolna is.

A konferenciát szombaton délben nyitottuk meg, zászlós felvonulással, fúvós zenekarral. Azután összegyűltünk a kápolna előtti téren, ahol a jubileumra érkezett és e konferencián is résztvevő dr. Mészáros Kálmán, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke igével köszöntötte az egybegyűlt testvériséget, majd dr. Fazekas László lp. imádkozott.

Ezt követte a zászló-felvonás, miközben fúvós kísérettel elénekeltük hazánk és két fogadóhazánk himnuszát, végül a „baptista himnuszt”. „Feltámadt Hős, ó dics Neked!”

Az ünnepélyes megnyitás után bevonultunk a kápolnába és meghallgattuk a gyermekek beszámolóját és lelkes éneklését. Szép eredménnyel zárták a gyermekhetet. Gyönyörködhettünk kiállított rajzaikban és munkáikban is. A konferencia első istentisztelete szombat este volt. Dr. Herjeczki Géza detroiti lp. volt a házigazdánk, úgyis, mint volt torontói pásztor. Szeretettel köszöntötte a vendégeinket: dr. Mészáros Kálmán elnök testvért, Bokor Barnabás nagyváradi karnagyot, Dimény Sándor zenekarvezetőt, ifj. Bákai Istvánt, teológiai oklevele elnyerése alkalmából, és vendégünket, Püsök Dánielt, a tordai körzet lelkipásztorát. Köszöntötte a nemzetközi ifjúsági tábor résztvevőit, akik a világ különböző országaiból érkeztek. Jól esett látni a lányok és fiúk lelkes örömét.

Az esti szolgálatokat Gerstner Kornél, az Ifjúsági Szövetség elnöke vezette. Hallottunk bizonyságtételt, verset és valóban lélekemelő volt az összevont énekkar szolgálata. Régen hallott szép énekeinket elevenítették fel Bokor Barna testvér vezetésével, majd a férfikar adott elő egy spirituálét. A fúvós zenekar Dimény Sándor vezetésével szolgált.

Az igehirdetés szolgálatát Püsök Dániel lelkipásztor végezte. Konferenciánk jelmondata Jézus mondása: „Én vagyok az út, az igazság és az élet.” Az első igehirdetés arról szólt, hogy Jézus az út, egyedül őáltala juthatunk el az Atyához. Életünk útjai külömbözőek, de csak egyetlen út az, amely az örök életre visz.

Az ige üzenete komoly megszólítás volt a szívek részére, amelyre a felhangzó imádságokban volt a felelet. Majd a zenekarral együtt énekeltük: „Hűséged végtelen, Uram, hozzám!”

Így volt ez 48 éven át, ezt tapasztaljuk a konferencián is, mert tudjuk, hogy Isten kész megéldani minket. Áldott legyen az Ő neve!

A szép napot a tábortűz melletti énekléssel zártuk.
Oláh Gabriella

No comments:

Followers