2008/07/12

TÁBOR / NEW YORK, ALHAMBRA, SANTA MONICA, PALM BAY


A chicagói jubileumra készülünk és két hosszú utat nehéz megtenni egy hónapon belül - New Yorkból 12 óránál is tovább tart autóval az út, Palm Bayből meg csak Kish testvérék tudták megtenni kocsival az utat évekkel ezelőtt, ők is csak úgy, hogy rokonokhoz tértek be félúton, s még azontúl is megszálltak valahol. Californiából meg a repülőút is van vagy 5-6 óra. Főleg ez volt az oka, hogy ezekből a gyülekezetekből alig voltak a táborban. New Yorkból Silviáék egy sereg kisgyerekkel voltak itt a gyerektáborozáson, s itt maradtak a konferenciára is.
A huszonegynéhány gyermekkel 3 csoportban foglalkoztak, s úgy tudom, hogy áldásosan telt a hét, egy gyermek elfogadta az Úr Jézust, többen közeledtek Hozzá.
Imádkozzunk a gyülekezeteinkben lévő kisgyermekekért. Hála az Úrnak, szép számmal vannak ebben a korosztályban!

De ha nem lenne chicagói találkozó, a távolságok akkor is ugyanekkorák, s ez is egy olyan jelegzetessége missziónknak, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül. Nehéz a kapcsolattartás – felnőtteknek, fiataloknak egyaránt. Ha tudatosan nem építjük a kapcsolatot, áldozatok árán is, könnyen eltávolodunk egymástól, vagy létre sem jönnek a személyes kapcsolatok.
Imádkozzunk az egymástól távol lévő gyülekezetekért, hogy ennek ellenére élő személyes, szolgáló, sőt szolgatársi kapcsolat lehessen közöttük.
Mivel gyülekezeteink aránylag kicsik, egyik sem haladja meg a 100 tagot, még vontosabb, hogy tudjuk, sőt átéljük, hogy nem vagyunk egyedül, van néhány testvér gyülekezet a „környezetünkben”.

(Megpróbálom csatolni a vasárnap esti prédikációt. Ha itt látjátok, sikerült, ha nem, akkor nem sikerült ez a próbálkozás. Úgy hallottam, hogy 31 perces volt, annyit még ki lehet birni. A János 14:6-ot, annak is a végét magyarázza az igehirdető.)
Nemsikerült. Most egy videot próbálok, amin a gyerekek énekelnek.

No comments:

Followers