2010/04/19

ÚTON


































Hétfőn útra keltem Detroitból, kedden délután megérkeztem Budapestre. Béla vitt ki, Kornél várt Pesten. Ildikónál van a „főhadiszállásom”. Jó vacsora, valamennyi beszélgetés után jól esett az éjszakai pihenés. (Éjszaka? Ilyenkor éppen az az egyik baj, hogy a szervezet nem tudja, mikor van éjszaka, mikor nincs. Mindenesetre az előző napokban nem sokat, az utazás során meg szinte semmit sem sikerült aludnom.)
Szerdán Robi elvitt Szokolyára, a szülőfalumba, Olgiékhoz. Szép kis falu ez, a Börzsöny hegység lábánál. Elmentünk Gyuszi üzemébe. Különleges fröccsöntési technológiával most pl. egy nagyszerű logikai játék előállításán dolgozott.
Este az imaházban találkoztam a rokonokkal is. Floch Gábor lelkipásztor hirdette az igét János 4-ből. Lendületes, elgondolkodtató igehirdetés volt. A gyülekezet szereti lelkipásztorát. Imádságra is maradt idő. Néhány aktuális téma is volt. (Az egyik unokabátyám kivizsgálás alatt van kórházban és egy távolabbi rokonom, Éva, nagyon súlyos műtét előtt áll. A lelkipásztor a Békési Ifjúságira megy a hét végén, s ott fog szolgálni.)
A bibliaórát egy különleges imaóra követte. A faluért imádkoznak együtt a keresztyén gyülekezetek lelkészei és hívei. Most a református lelkész vezette az alkalmat. Szép és hiszem, hogy áldással járó igyekezet.

A képeket úgy látszik nem lehet akárhova rakni.
Képszövegek: Imaóra a faluért.
Gyuszi műhelyében, balról: Győző, Olga, Géza, Gyuszi.
Imaházban, balról: Gyuszi, Gábor, Róbert, Géza

No comments:

Followers