2009/05/25

Megérkeztünk Kairóba
















Egy gyors keresés a Károli forditásban azt mutatta, hogy több, mnt 650 igevers tartalmazza az Egyiptom szót. Nagyobbrésze termeszetesen az Ószövetségben található. De az újban is előfordul vagy 30x, melyek között a legismertebb ez: Egyiptomból hivtam ki az én fiamat. (Mt 2,15)
Utazásunk során elolvasom az összes bibliai referenciát Egyiptomra.
17 órai utazás után megérkeztünk Kairóba. 4:30-kor indultunk, 4-re érkeztünk, de itt 7 órával előbbre járunk. Ahogy leszállt a reülőnk, arra gondoltunk, hogy a detroitiak éppen most gyülekeznek az imaórára. Kicsit később arra gondoltunk, hogy most készülődnek a fiatalok Alhambrában az ifjúságin a délelőtti tiszteletre. Az Úr meghallgatja gyermekei imádságát, bárhol is legyenek. Helyi és időbeli korlátaink csak nekünk vannak, nem Őneki.
A repülőtérről át kellett vágnunk a városon, hogy a Hotelünkhöz érjünk. A 14 milliós város olyan, mint egy hangyaboly. Azzal a különbséggel, hogy a autók útvonalát senki sem tudja áttekinteni, kiszámitani. 3 sávos úton legalább 6 sáv halad, egymást megelőzve, versenyezve, ám valahogy mégis balesetmentesen. Dudálnak, 2 cemtiméterre mennek el egymástól, s mégcsak nem is haragszanak egymásra. Villanyrendőr csak nagyritkán van. A Pilgrim Tours itteni megbizottjai öltönyben vártak bennünket. De sötét ruhában van a legbtöbb hivatalnok, a közel 100 fokos meleg ellenére.
Megpróbálom a bejegyzeseimet feltenni az inrenetre, remélem, hogy a szállodában lesz rá mód. Ma nem tudtam, kevés volt az idő, az internet meg elég drága, holnap megpróbálom.
Az első Kairói képek (ha sikerül uplodolni őket).










1 comment:

Unknown said...

Mintha mar lattam volna ezt a zsufolt varost valahol:) szinte otthon erzem en is magam. Majd varjuk a tobbi kepeket is. Eniko

Followers