2009/05/28

Már a felénél járunk

Ugy látszik, nem sikerül folyamatosan irni ide. Egyrészt azért, mert a programunk elég fárasztó, s estére már nincs energiám az irásra. (Általában reggel korán indulunk a túrákra, amikor nincs még olyan nagy meleg. ) Másrészt azért, mert igen körülményes Internethez jutni. Ha veszek is időt, olyan lassan működik, hogy nem tudom kiszámitani, hogy a leveleim elolvasása után mire lesz időm.
Ilyenkor a misszionáriusunkra gondolok, aki többször mondta már nekem, hogy milyen körülményesen tud Internetezni. Füredi Kamilla ezen a kontinensen végzi szolgálatát. Bár igy is sok száz mérföldre vagyunk egymástól, jobban el tudom képzelni erőfeszitését. Igen nagy szegénységben élnek itt az egyszerű emberek. Kamilla közöttük lakik, él és szolgál. Az Úr oltalmazza és tartsa meg őt!
Memphis és Sakkara megtekintése során Ábrahámról és Józsefről hallottunk.
Kedden kora reggel Luxorba repültünk, s onnan hajóval utazunk az árral szembe, felfelé, ami déli irányt jelent, haladunk az egyenlitő felé. A hajón alszunk és étkezünk, az állomásokon pedig a túravezetőnkkel járjuk az archeológiai helyeket.
Előszőr is bejártuk a Királyok Völgyét, megnéztük a Hatshepsut templomát (temetkezési helyét) – minden valószinűség szerint ő volt az, aki Mózest – apja, a fáraó parancsa ellenére kimentette a Nilusból.
Luxor, Karnak, Esna, Edfu és Kom Ombo templomait néztük meg tegnap és ma. Holnap Aswanban leszünk. Többek között megnézzük az Assuáni gátat is.
1-2 képnél többet nem tudok ide feltenni. Otthon majd megpróbálom valamelzik kép tároló helyre feltenni képeim egy részét.
A legközelebbi bejegyzésig is szeretettel gondolunk azokra, akik figyelemmel kisérik utunkat és köszönjük és kérjük imádságaitokat. Hála az Úrnak, jól vagyunk, de azért Éváért duplán imádkozzatok.

No comments:

Followers