2009/05/25

Egyiptomba utazunk

Sokat gondolkodtunk azon, hogy nekivághatunk-e ennek az egyiptomi túrának. Végül úgy döntöttünk, hogy igen. Azon is tűnődtünk, hogy valyon fordithatunk-e ekkora figyelmet erre a számunkra olyan sötét kulturával rendelkező világra? A döntésünk után néhánz nappal ezeket az igéket hozta elénk a napi áhitat:
Akkor megismerteti magát az ÚR Egyiptommal, és Egyiptom megismeri az URat. Tisztelni fogják az Urat... Fogadalmat is tesznek az ÚRnak, és teljesítik. 22 Ha csapással sújtja is az ÚR Egyiptomot, de meg is gyógyítja. Megtérnek az ÚRhoz, õ pedig meghallgatja és meggyógyítja õket. 23 Akkor majd országút vezet Egyiptomból Asszíriába, úgyhogy az asszírok Egyiptomba, az egyiptomiak pedig Asszíriába mehetnek, és Egyiptom Asszíriával együtt tiszteli az URat. 24 Azon a napon Egyiptom és Asszíria mellett Izráel, mint harmadik ország, áldás lesz a földön. 25 A Seregek URa pedig ezt az áldást mondja: Áldott Egyiptom, az én népem, és Asszíria, kezem alkotása, meg Izráel, az én tulajdonom! Ézs. 19,21-25

Alá volt ugyan húzva a Bibliámban, mégis úgy hatottak ezek az igéket, mint valmi új üzenet. „Áldott Egyiptom, az én népem...”
Igen, az Úré az egész föld, az egész teremtett világ. De ez a közelkelet különösen is. Izrááel,
Egyiptom... Szombaton indulunk. Aki akar, imádkozhat értünk, mi tudjuk, hogy szükségünk is lesz rá. A detroitiak imádságaikkal kisérnek bennünket utunkon, s talán még mások is.

No comments:

Followers