2009/11/13

EGYÜTT KRISZTUS SZOLGÁLATÁBAN



Igaz, hogy egy jó két napos lelkipásztor találkozóba nem fér bele mindaz, amiért egyáltalán megszervezni érdemes egy ilyet, a félixfürdős együttlét bizonyította, hogy szükségét érezzük a szolgatársi közösségnek. Nem az egyházaink (vagy a MABAVISZ) működéséhez nélkülözhetelen gyűlések egyike volt ez (gondolom arra el sem jött volna 100 szolgatársunk).
Nálam jóval idősebb és jóval fiatalabb munkatársaim is ott voltak, s jó volt tapasztalni, hogy nem is annyira mondani akartak valamit, hanem inkább figyelni egymásra, megismerni egymást.
Talán nem véletlenül bízott rám néhány éppen ezzel kapcsolatos egyszerű gondolatot az Úr, amit a hétfő esti igehirdetés során mondhattam el. (Megpróbálom feltenni ide.) Szolgatársak lehetnénk, s lehetünk; feladatunkat nem fogjuk betölteni „magányos farkasokként”. Az az idő már lejárt; s ha az apostol példáját nem tudjuk vagy akarjuk követni a szolgatársi kapcsolatokban, bizonyára látni fogjuk annak hátrányos következményeit.
S még valamit: az idősödő szolgatársaknak szükségük van a fiatalok észrevételeire, új ötleteire, hevességükre; a fiatalok egy része pedig el tudja fogadni a korosabbak dörmögését vagy éppen tanácsait.
(Az internetes levevezésről meg csak annyit: az az előnye is megvan, hogy egyrészt sokkal gyorsabban fordulhat a levél, másrész nem kötelező még elolvasni sem. Egymásnak ezt a szabadságot is meg kell adnunk. Az esetleges vita természetes; a szeretetet és tiszteletet meg nem mi írjuk elő egymásnak, hanem az Úr.)
http://www.evangeliumihirnok.net/07-8hangos+/HGigehCsel20.24Felix.mp3

No comments:

Followers